Passie wordt doorgegeven van leraar naar kind!

Algemeen:
elke groep kinderen krijgt elke week een les art. of movement. 45 min. Van een dramaleraar. De dramales heeft vandaag het thema inspringen.
De Start van de movementles, “sokken uit, circle up!” doel: OEFENEN in stil zijn, leraar benoemt dat ze hier oud genoeg voor zijn om dit te leren toepassen. beweging daarna is dan betekenisvol, als je beweegt zegt het dan ook veel meer.
De leraar is voortdurend aan het modellen! Zit tussen de kinderen en wil voor veiligheid zorgen. Dit zodat alle kinderen op hun eigen niveau de les kunnen volgen. “Feel safe”
Hij enthousiasmeert door zang, drum, meedoen, voordoen! Je ziet de passie en je ziet meteen dat hij weet wat hij doet en wil leren.

Naast de dramales werd er vakoverstijgend gewerkt aan woordenschat en rekenen en de leerkracht spreekt zo meerdere intelligenties aan.Elk kind deed mee op zijn of haar eigen niveau en werd nooit negatief aangesproken, alleen aanmoedigend!

Les Beschrijvend:
Improvisaties, de leraar wil dat de kinderen in een groep als geheel gaan improviseren. Details zijn hierbij belangrijk om duidelijk te maken wat je bedoeld! Er wordt ook woordenschat in verwerkt, ander woord voor detail, specifiek, goed gespeeld. Hierbij heb je een doel nodig en moet je dus ook specifiek zijn. Precies en zo wordt er even over dit begrip gepraat.
Zoek “personal space” zodat je vrij kunt bewegen. Rijmpje om je uit te rekken, zingend bewegen met drum. De leraar zegt al zingend wat ze moeten doen, houdt er ritme in. Hoelang is je recovery? Kind zegt 10 sec.
Daarna gaan ze op drumkits kwartslag draaien, twee kwarten is een…? Met geld wordt ’t ook duidelijk gemaakt, 50 cents niet 50. Helft besproken. Kwarten, hele en halven draaien op drumritme en de instructies van de leerkracht, alle kinderen doen mee op hun niveau.

‘Visite kan geen Engels’, hoe kunnen ze ons begrijpen, “sounds “die wat iets moet vertellen. Inspringspel met geluid met onderwerp school, repeat en anderen springen in, bijv schoolbel. Je mag woorden gebruiken. Alle kinderen maken een geluid en gaan zo al inspringend rond. Laag hoog geluid aanduiden met handen van de leerkracht.
Onderwerp Speeltuin: in kring rond, iedereen sluit aan met een geluid of zin, houden dat vast. 
Doorgaande lijnen zijn duidelijk aanwezig doordat de kinderen alles zo oppikken en ingeoefend zijn. kinderen weten wat er verwacht wordt, gaan daarop verder. Leraar weet wat er aan bod gekomen is, borduurt daar weer op verder. En benoemt dit gedurende de les, wat is het doel en het vervolg. Doelen worden gedurende de les besproken om er meer uit te halen! Van individu naar samenspel. Regels van inspringspel: “saying No” mag niet en go with THE flow.
Heel veel vakoverstijgend bezig en alle kinderen aansprekend.

Where? Omgeving, achtergrond waar je bent. Is dit duidelijk door jullie toneelspel.
Reflectie NY times square, heb je een goed beeld van times square gegeven.? soms was het niet specifiek genoeg. Benoem eens specifieke dingen van times square. 
Afsluiting met vervolg naar volgende week, denk na over een plaats, benoemen punten details en daarna improviseren!
20131106-153411.jpg20131106-153426.jpg

Een gedachte over “Passie wordt doorgegeven van leraar naar kind!

  1. Zo te zien genieten jullie van top tot teen! Kan niet wachten tot je terug bent met al je enthousiaste verhalen Suusje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.