Leervraag Huub

Leervraag Huub

Onze ouders, kinderen en team zijn bewust van de keuzes die we als school hebben gemaakt. Keuzes om onze kinderen een aantal, zoals je dat zo mooi kan zeggen, softe competenties/vaardigheden mee te geven op hun weg naar volwassenheid.

Competenties als respect, durf, moed, normen en waarden, begrip voor een ander, creativiteit, communicatie, kritisch denken en samenwerking. Een aantal van deze competenties noemt men ook wel 21 Th Century Skills, oftewel competenties die men in de toekomst meer dan nodig zal hebben!

Onze kinderen maken de toekomst en daar moeten we ze voor klaarstomen!

De term “21th Century Skills” zag het levenslicht in de USA. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe de CES-scholen de CES-principes “Commitment to the entire school” en vooral “Less is more!” door vertalen naar deze skills en vooral de manier waarop ouders daarbij betrokken worden. M.n. het eerst genoemde CES-principe ”Commitment to the entire school” is voor mij het meest interessante principe waaruit ik inspiratie en ideeën denk op te gaan doen!

Daarnaast….New York en Boston zijn natuurlijk steden die zo internationaal en werelds georiënteerd zijn dat zij “The place to be” zijn!

Speciale aandacht is er vanuit medereiziger en directe collegae Ruud voor de wijze waarop Kunst & Cultuur verweven worden in het onderwijs, het principe “less is more” is leidend om de juiste keuzes te maken en te voorkomen dat “het bordje” te vol wordt.

Meer aandacht voor kwaliteit dan kwantiteit!

We gaan genieten!