Bezoek aan laboratory school 28 oktober door Michael

Dinsdag 28 oktober…. vandaag een highschool in The Bronx The laboratory school of finance and technology http://www.ms223.org 

Commitment to the entire school Ouderparticipatie, fundraising is voor deze school belangrijk en voorwaardelijk. Een school met jonge leerkrachten, er wordt veel geïnvesteerd in leiderschap, teamteaching en samenwerking. Beginnende leerkracht werkt samen met een leerkracht met meer ervaring. Er wordt veel georganiseerd voor de ouders en voor de kinderen…afterschool biedt mogelijkheden om verder te ontwikkelen op allerlei gebieden zoals bijv. drummen.

Goals Apply to all students. minilessons 10 minuten… Kinderen gaan daarna in kleine groepen uiteen, interactief en gedifferentieerd op niveau. Small group instructies. Iedereen leert…ook de leraren! Reflecteren is ook hier the Keyword! Dat wil ik zien! Het mooie is dat het ook op al het werk van de kinderen staat… Niks cijfers! Maar waardevol commentaar en reflecterende vragen!

image

Start met een inleiding door the principal Ramon Gonzalez

En daarna de groepen in… Zes bezoekjes van 20 minuten samen met twee collega’s.

image image image image

The core values waar de kinderen op worden ‘beoordeeld’ en waar ze een beloning voor krijgen (bucks for schoolsupplies) zijn zichtbaar in de lokalen.

image image image image image image image

 

In het laatste blokje prachtig staaltje van samenwerking

image image image

En als het te lawaaierig wordt…reflecteren we hierop

imageimage

Op het eind in gesprek met een van de leerlingen, Yaritza.  Zij typeert deze school met het woord betrokkenheid. Ze heeft de ruimte gekregen om haar eigen keuzes en bezigheden in te brengen. De school ziet, kent en erkent het kind en haalt het beste in dat kind naar boven!