Reflectieverslag Anouchka van de Coolwijk 27 Okt. Central park east middle school

Een van mijn leervragen was hoe stellen ze portfolio’s samen, hoe bepaal je de doelen en hoe reflecteer je met de kinderen op deze doelen.

Het werk van kinderen wordt bewaard in een portfolio. Samen met de kinderen bepalen ze leerdoelen, kijken ze waar ze nog meer aan kunnen werken. Elke maand bespreken ze de doelen en evalueren dit.

Elk portfolio is anders en de kinderen bespreken dit portfolio met de leerkracht, ouders of andere geïnteresseerden aan het eind van het jaar. Het portfolio gaat elk jaar mee naar de volgende groep.

Ze maken tegen het eind van de basisschoolperiode een afstudeerstuk. Het onderwerp hiervoor kiezen ze in overleg met de leerkracht en samen bedenken zij de doelen. Al deze stukjes worden gepresenteerd in een zelfgemaakt museum waar ouders naar komen kijken en hierover in gesprek gaan met de kinderen.

Demotrationtion of mastery

Wat mij verder erg heeft geinspireerd is het aanname beleid van nieuwe personeelsleden. Ze trekken alleen mensen aan die hen zijn aangeraden door andere mensen! Daarnaast wordt er gekeken naar de vaardigheden die iemand bezit en de persoonlijkheid van een persoon.

Tijdens de intake van nieuwe leerlingen wordt er duidelijk aangegeven wat de school van de ouders en kinderen verwacht. Iedereen moet achter de principes van de school staan.

Commitment to the entire school

Leraren schrijven 2 x per schooljaar een rapport voor de kinderen vanaf groep 1. Daarnaast is er 3 x per schooljaar een oudergesprek waar kinderen bij zijn, ook de kleine kinderen vanaf groep 1! Daarnaast mogen ouders op verzoek langskomen. Zonder cijfers wordt een mooi rapport geschreven, dit rapport kan variëren tussen 1 tot 5 paginas per kind. Er wordt gekeken naar de karakters van kinderen, interesses, sociale vaardigheden, vooruitgangen en waar kinderen nog moeite mee hebben.

A tone of decency and trust