Evaluatie Karin The Laboratoty School of Finance and Technology – Bronx

Vandaag gingen we naar een middle en high school in de Bronx.
We werden daar welkom geheten door de directeur en die vertelde over de geschiedenis en kenmerken van de school. De populatie bestaat uit over het algemeen kinderen uit kansarmere milieus. Toch lukt het deze school om een van de hoogste scores te halen. De scholen in Amerika, en met name New York zijn erg competitief, helemaal vergeleken met Nederland.

De ouderbetrokkenheid is erg belangrijk op de deze school. Er worden veel activiteiten georganiseerd waarbij ouders worden uitgenodigd. Er is in het weekend les voor ouders, er is een fitnessruimte waar ze gebruik van kunnen maken en er zijn nog meer initiatieven.

De kinderen maken langere schooldagen waarvan ze een gedeelte van de lessen zelf kunnen kiezen. Deze school kiest hier ook voor, omdat ze vinden dat deze leerlingen meer tijd nodig hebben om zich de leerstof eigen te maken.

De school heeft 5 waarden die in elke klas zichtbaar zijn: compassion, relentlessness, teamwork, scholarship en reflection. Als kinderen zich aan deze waarden houden kunnen ze een schoolbug verdienden waarmee ze iets kunnen ‘kopen’ in de schoolwinkel. Zo worden de kinderen positief gestimuleerd. In de meeste klassen hangt ook een stappenplan met consequenties. Ook hebben leerkrachten elke week een bijeenkomst om problemen met met leerlingen samen te bespreken.

Wat opvalt is dat kinderen veel worden uitgedaagd om hun antwoorden te onderbouwen en op elkaar inhoudelijk te reageren.
Leerlingen geven aan dat ze op deze school veel mogelijkheden hebben en kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

IMG_0098.JPG

IMG_0107.JPG

IMG_0121.JPG

IMG_0108.JPG