Lab School – Ruud

Dinsdag: The lab school of finance&technology, Middle/High school

Vandaag een school gezien met een ‘zwakke’ populatie. Mooiste quote van deze dag vond ik van het hoofd, Ramon Gonzalez; ‘By speaking and listening you’re learning.’
Het verschil met de school van gisteren was erg groot. Er waren nu veel regels te zien in de klas, het onderwijs dat ik heb gezien was frontaler. Leerlingen gaven zelf aan de regels niet streng te vinden maar eerlijk. Overeenkomst met de school gisteren was dat ook hier het denken centraal werd gezet en er vrij veel ruimte was voor discussies.
Kunst- en cultuureducatie vindt alleen plaats bij de naschoolse activiteiten. Wereldburgerschap is opgenomen in de 5 core values van de school: relentlessness, compassion, reflection, scholarship, teamwork. Sommige leerlingen uit hogere groepen werken met leerlingen uit lagere ‘grades’ als baantje. Ook zijn er leerlingen buddies met jongere kinderen om samen te lezen, deze samenwerking willen ze nog doortrekken naar een basisschool.
Mooi om in gesprek met leerlingen te horen dat ze het een fijne school vinden door o.a. de diversiteit.
Verder viel het op dat veel, zoals de naschoolse activiteiten, draait op fundraising.

image

image