Reflectie Bezoek The Laboratoryschool of Finance and Technology in the Bronx … Door Gerda

Vandaag de tweede school bezocht, nu in the Bronx of Manhattan.

Vriendelijk ontvangst door Principel Ramon Gonzalez. ‘Welkom to the Dutch’ op een scherm.

Wat neem ik mee:
Nav gesprekken.. Vooral met leerlingen:
‘ Commitment to the entire school’ :
School is een community. Het voelt als een familie, je kunt voor alles bij iemand terecht. Er is zorg voor elkaar, voor je klasgenoten. ‘Toen ik kwam op deze school was ik niets, gewoon een scholier. Nu word ik gezien, de leerkrachten geloven in mij en ik kan zoveel meer!!’

Demonstrations of master:
Opdracht = Ontwerp een windmolen,

image

Ik maak een plan. Ik ga ontwerpen. Wat heb ik nodig, welke materialen? Waar loop ik tegen aan? Bespreek dit met mijn groep: zoek 2 dingen die helpen. Ik ga het plan uitwerken, onderneem actie, ga het maken, testen … Kijk. Hoe bereik ik mijn doelen!

image

Learning to use ones mind well:

Hoe leer je het liefst? Antwoord van meerdere leerlingen:

By ‘coöperatieve learning’ . Gebruik coöperatieve werkvormen. Bijvoorbeeld; de leerkracht geeft ons (leerlingen) een stelling of probleem van de week. Wie wil voor zijn, wie tegen, bereid het debat voor en debatteer.. Geweldig voor het leren verwoorden van je overtuiging. ‘Daar heb ik zo ontzettend veel van geleerd.’..

Personalisation: De leerkracht doet ertoe . Het valt of staat met de relatie!

image

Welk inzicht heb ik overgehouden aan deze dag:

Ga in gesprek met de leerling..

En ..

image