They believe in me. Nancy Kusters

In gesprek met Denilson Palacios leerling 10th grade  van The Laborartoryimage                                    school of finance & technology in de Bronx. Directeur Ramon Gonzales.

Denilson; “In  het begin op deze school was ik geen goede student, ik had verkeerde vrienden en was niet met school bezig”.

Voor ik op deze school kwam was ik gewend aan het feit dat men dacht dat ik; “Set to fail” was. Ik kom uit een wijk waarvan men denkt, dat wordt toch niets met deze jongen.

De school haalde me uit de klas, en zette me weg van mijn vrienden. Ik ging in het naschoolse programma. Leerkrachten gaven me na school extra les, niet omdat  ze dat moesten maar omdat zee geloofden in mij. Ik kwam in een groep met betere leerlingen en wilde zelf beter worden.

De  school is als een familie, de leerkrachten groeten iedereen altijd, ze kennen jou. Je kunt leerkrachten vragen je te helpen en ze zullen je bevragen op wat je nodig hebt. Je ouders komen naar school voor overleg en voor activiteiten.Het voelt als familie, het is niet alleen een school maar een community. Deze school opent veel deuren voor je, creëert kansen voor mij die ik elders echt niet zou krijgen.

We werken voor de volgende principesIMG_0817

Daarnaast leer je het stellen van essentiële vragen via de question formulering technique.  En wordt je Groei in het gebruik van je brein dagelijks gestimuleerd en gereflecteerd door jezelf en de leerkracht. Positief en kritisch, tot de leerling die nieuwe stap maakt.

Nu haal ik goede punten en na deze school wil ik advocaat worden.