the Laboratory school of finance and technology Anouchka van de Coolwijk

Bezoek the Laboratory school of finance and technology, 28 okt. 2014

Vandaag zijn we naar een middelbare school geweest in de Bronx. Daar heb ik veel mooie dingen gezien.wpid-20141029_125054.jpg

Wat me het meest is opgevallen is dat de gemaakte werken van kinderen beoordeeld worden met een cijfer. Dat is niet veel anders dan bij ons maar bij elk werk werd een positieve noot geschreven. daarnaast werd er positieve feedback geschreven op het werk. Als de kinderen het niet met de beoordeling eens waren dan gingen zij hierover met de docent in gesprek.

Niet al het werk van de kinderen werd nagekekewpid-20141029_130046.jpgn, maar tijdens het werken of samenwerken werd er rondgelopen of de kinderen het werk begrepen hadden. Terwijl de kinderen aan het werk waren individueel, in groepjes of in tweetallen hielp de leerkracht bij elk groepje. Maar niet door het voor te kauwen maar door onderzoekende vragen te stellen. Waardoor de kinderen gedwongen werden om verder en dieper na te denken.

Student as worker, teacher as coach