Mission Hill School door Marion

We worden op een vriendelijke wijze ontvangen. Opnieuw zie ik hier een zeer inspirerende en bevlogen schoolleider. Ze vraagt ons naar onze leervragen en schrijft ze allemaal op, achter onze naam. Ze neemt echt de tijd voor je!! Ze straalt een enorme rust uit, terwijl ze het druk heeft. Ze vertelt enthousiast over haar school. Daarna gaan we de klassen in. Ook hier zie ik de vriendelijkheid en de interesse terug, nu bij de leerkrachten. Er zitten kinderen in de groep met ‘special needs’, maar hier wordt erg rustig en relaxed mee om gegaan.

Commitment to the entire school- Iedereen is verbonden met en verantwoordelijk voor de gehele school. De leerkrachten hebben veel overleg. Er zijn speciale teams van drie leerkrachten die collegiale visitatie uitvoeren, in de volle breedte. Niet de directeur heeft gesprekken over de ontwikkeling van de leerkracht, maar dit gebeurt in de setting van drie leerkrachten. Mooi! De leerkrachten hebben twee jaar dezelfde groep, zodat ze de kinderen echt leren kennen. Ook hier is investering in de relatie erg belangrijk, op alle lagen, dus ook met ouders. Er is veel ondersteuning in de groep, vaak staan er vier mensen in een (kleine) groep. Ook ouders helpen met de lessen/thema’s. Vier thema’s per jaar worden er behandeld, ze gaan echt de diepte in. Dit zie je ook in een rekenles, waar maar twee sommen worden besproken.

Prachtig zijn de portfolio’s waar ze vanaf drie jaar aan werken. Niet alleen werkjes in een map, maar ook veel reflectie. Zo kunnen de kinderen op het eind van hun schoolloopbaan op Mission Hill zichzelf presenteren aan een speciaal team. Ze presenteren zichzelf en reflecteren op hun schooltijd en worden ondervraagd, om zo te overtuigen dat ze klaar zijn voor High School.

Weer zie ik veel dieren in de klas en álles wordt visueel gemaakt. Er worden veel vragen gesteld, goede vragen en reflecteren is enorm belangrijk. In het gesprek met leerkrachten zie ik de passie en de verantwoordelijk duidelijk terug, we doen het samen!

Ik heb enorm genoten van het schoolbezoek!
IMG_0936IMG_0944 IMG_0938

Een gedachte over “Mission Hill School door Marion

 1. Mooi verslag Marion. Met veel plezier gelezen en interesse gelezen. Praat graag volgende week over de ervaringen!
  Geniet nog van de laatste dagen en een goede terugreis!
  Hartelijke groet!

  Peter Janssen
  Directeur basisschool De Korenaer

  [Beschrijving: Beschrijving: Ga terug naar Home]

  Postbus 465
  5340 AL Oss
  T: 0412-691605
  M: 06-47111039
  @: directiekorenaer@skbo.nl
  W: http://www.korenaer-oss.nl/

  Directeur basisschool John. F. Kennedy

  [cid:image002.png@01CF4508.572C9C30]

  Postbus 359
  5340 AJ Oss
  T: 0412-691650
  M: 06-47111039
  @ directiejfk@skbo.nl
  W: http://www.bs-jfk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.