Deep learning in Arts/Humanity

Less is more
De studenten van Parker hebben ‘slechts’ vier vakken. Inhouden worden zo veel mogelijk gecombineerd. Kunstvormen, sociale vaardigheden en Engelse taal is 1 vak. Altijd in een blok van 2 uur gegeven, thematisch.

Deep learning
Op dit moment werken en leren de kinderen over de Chinese culturele revolutie. 13-14 jarigen lezen het boek: Red scarf girl. Vervolgens een book analysis. Een diepgaande discussie met een binnen en een buitenkring over wat de culturele revolutie in China in gang heeft gezet, wat dit voor mensen heeft betekend, wat karaktereigenschappen van mensen voor invloed hebben gehad, wat aangeboren karaktereigenschappen zijn en welke zaken je wel en niet aan kunt passen aan jezelf afhankelijk van je situatie. En dat allemaal met 13 jarigen. Prachtig!
Vervolgens kreeg de buitenkring feedback op de manier van luisteren en aantekeningen maken. Na de wisseling van de binnen en buitenkring volgde verdieping in de tweede kringronde. Prachtig staaltje diepgang!

IMG_0450.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.