Evaluatie Karin Parker High (middle en high school)

Deze school heeft op mij een positieve indruk gemaakt. Er heerste rust en kwam georganiseerd op mij over. Het was ook de enige school waarbij gewerkt werd met de CES principes en deze ook duidelijk zichtbaar waren in de school.

In de een gesprek met een moeder kwam naar voren dat de ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel staat. Er is veel communicatie, ook via email. Als de kinderen ouder worden is het contact iets minder, maar nog steeds erg belangrijk. Ouders doen ook veel vrijwilligerswerk op school met diverse activiteiten. Kinderen werken aan persoonlijke doelen. Dit kunnen didactische doelen zijn, maar met name pedagogische en organisatorische doelen zijn hier de norm. Deze doelen worden met leerling, ouders en leerkracht opgesteld. De leerling wordt gezien als de drijvende kracht. Leerlingen werken hier meer vanuit hun eigen interesse en maken daar ook zelf keuzes in.

We hebben ook met een aantal leerlingen gesproken. Wat zij het meest waardeerde aan deze school was dat ze gezien werden als individuele leerlingen en niet als een nummer. Ook vonden ze het prettig dat de leerkrachten echt geïnteresseerd in hen zijn en hen persoonlijk kennen. Wat de leerlingen leren is dat ze allemaal evenveel aan het woord mogen zijn. De leerkrachten sturen hierop en geven kinderen de ruimte die dit nog lastig vinden.

Er zijn zelden incidenten op deze school. Zijn die er wel dan komen ze bij de Justice committy. Dit zijn een aantal kinderen (high school) die incidenten bespreken met alle betrokkenen. Dit kon gaan tussen leerlingen onderling, maar ook leerkracht – leerling. Alle partijen worden aangehoord en er wordt gesproken over een oplossing en wat je kan doen om het let voorkomen. Belangrijk hierbij is dat de leerlingen op een gelijke en rustige toon met elkaar praten.

Deze school is echt een samenleving op zich met zijn eigen normen en waarden die je kon voelen als je door de school liep.
Iets leren op deze school betekent niet dat je teksten uit je hoofd moet leren, maar begrijpen wat je moet leren en de leerstof je eigen maken. Geen feitjes uit je hoofd leren.

IMG_0172.JPG

IMG_0182.JPG

Een gedachte over “Evaluatie Karin Parker High (middle en high school)

  1. De Ces principes hier het meest letterlijk zichtbaar; in twee andere scholen ook maar dan meer figuurlijk. En dan nu weer heerlijk naar het ZIEN van de kinderen in jouw groep!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.