N.a.v. Bezoek op de Parker Charter Essential School

Hier beleven we, hoe geweldig het is om samen met de kinderen en hun leraren te leren met hele activerende werkvormen.

Spaans leren staand in de ruimte of zittend op de grond en vooral samen spelen onder grote bezielende leiding van twee leraren (een briljante juf en een leraar die voor het eerste jaar hier werkt en het vak zo spelenderwijs op een zeer essentiële manier leert!) Fouten worden niet verbeterd tijdens het spelend spreken. Kinderen voelen zich vrij en leren en spelen vanzelfsprekend>. Er wordt de gehele tijd alleen maar Spaans gesproken op een beeldende en natuurlijke manier, zodat je vanzelf door voordoen en nadoen en ieder in zijn eigen tempo en niveau Spaans leert spreken. We kijken naar een kort filmpje. In drietallen (juf deelt heel vlot groepjes met verschillende niveaus in) bespreken de kinderen welke woorden passen bij het filmpje. Gezamenlijk worden de woorden verzameld en zo aangeboden en besproken. Bekende werkvormen, maar zo professioneel aangeboden.

Ook de boekbespreking met de werkvorm ‘Buitenkring en binnenkring’ wordt op zo’n indrukwekkende wijze uitgevoerd door de leerlingen….wat mag ik hier veel leren!

Veel inspiratie opgedaan. Samen met de kinderen heel veel geleerd en wat een plezier om te ervaren, dat je nooit uitgeleerd bent!
😊
En nu weer bijna terug naar huis…..
Ik laat volgende week samen met mijn kleuters een frisse CESwind door mijn herfstproject gaan! Heb daar heel veel zin in!
Dank voor alle (levens-)lessen, die ik in deze bijzonder week heb ontvangen.

Klik op http://bit.ly/1su0Bo0 …tof filmpje dat voor mij uitdrukt, wat deze studiereis naar New York en Boston bij mij teweeg brengt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.