Eindreflectie van Thea

Wat een belevenis was het de studiereis naar de USA. Thuisgekomen met zoveel indrukken en zoveel inspiratie. Wat hebben we mooie dingen gezien. Leerlingen en leerkrachten die zo goed lieten zien en horen waar ze voor staan. Wat ze willen leren en onderwijzen met werkelijk als uitgangspunt DE LEERLING! Op de vier scholen die we hebben bezocht is het niet de methode, leerkracht doet er toe , maar de leerling die er toe doet.

Weer terug in Nederland  zit ik nog vol ideeën. Ik ben me er van bewust dat je de USA niet hier naar toe kan brengen, niet kopieëren. Maar er zijn zeker aspecten die ik wil uitvoeren.  Zo wil ik de onderwijsinhoudelijke discussie aan met mijn collega’s met in gedachten de 10 CES principes. Er naar verwijzen, de link leggen. Ik wil LUISTEREN, DENKEN en PARTICIPEREN!

image

Een groot verschil met Amerika was vooral dat er meer handen in de groepen was, ook van de ” specialneeds teacher”.  Terug op school heb ik dat besproken met mijn collega IB- res. Samen hebben we gezocht naar een oplossing om dit ook bij ons te kunnen realiseren. Het resultaat: we gaan dagelijks een uur in een groep om mee te draaien met de les. Wat super, al een stapje gezet.

Wat betreft mijn leervraag m.b.t reflectie heb ik op Mission Hill in Boston een mooi voorbeeld van reflectie en een portfolio gezien. Nog een inspiratie waar ik mee verder kan.

Zoals al eerder gezegd het was een inspirerende reis, wat ik iedere collega gun van het SKBO. Je leert er zoveel van. Zowel de bezoeken aan de scholen, de gesprekken met de leerkrachten en leerlingen, maar zeker ook de gesprekken met de eigen groep. BEDANKT!

2 gedachten over “Eindreflectie van Thea

  1. Inderdaad wat een belevenis was het, veel gezien, gedaan en genoten. Ook van jou Thea heb ik genoten, jouw enthousiasme, je denken in kansen en de eerste stappen al gezet! Knap, hou vast.

  2. Wat een mooie praktische tip geef je om dagelijks in een groep mee te draaien. Ik hoop, dat dit de groepsleerkracht ruimte geeft om individueel met kinderen te spreken door ze te bevragen over hun leerproces. Wat weet je? en Wat vraag je je af? Thea, veel inspiratie en leerplezier toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.