Leervragen Peter

Even oefenen met het Bloggen en vast mijn leervragen hier neer zetten (1e opzet).

Learning to use one’s mind well.

Dit principe spreekt mij erg aan. Hoe passen ze dat leren leren toe? Wat kan ik daarvan meenemen en hoe kan ik dat bij ons implementeren? Hoe zorgen ze ervoor dat de leerling zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, zijn eigen leerproces veelal bepaalt en welke situatie creëert de leerkracht om dit mogelijk te maken.

Daarbij wil ik ook kijken naar Less is more, Depth over coverage (in combinatie met onze manier van werken, het DIM en GDO). Welke keuzes maken we nu? Willen we al die keuzes maken of moeten we meer gaan kijken naar doelen en vaardigheden die onze leerlingen moeten leren dan naar wat er allemaal moet?

Ook wil ik hieruit meepakken hoe ze dit leerproces visueel maken en aan kinderen laten zien. Daarbij wil ik dus ook zien hoe ze Demonstration of mastery in de praktijk brengen en hoe ze daarbij weer de link leggen naar het leren leren.

Commitment to the entire School

De Nicolaas heeft als speerpunt ouderbetrokkenheid. Ik wil bekijken wat ik kan meenemen vanuit de CES scholen om onze ouderbetrokkenheid maar vooral ook de samenwerking met ouders te vergroten. Wat is het verschil tussen hun aanpak en de onze?

2 gedachten over “Leervragen Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.