Leervragen Marina

Super fijn dat ik dit jaar mee mag naar Amerika. Het heeft voor mij in het kader van internationalisering een grote meerwaarde. Dit is een belangrijk onderdeel van de Master SEN opleiding die ik volg. De opbrengst kan ik verwerken in mijn verslagen.

De leervragen die ik mezelf stel:
De Teugelaar heeft als visie: Samen werken met hoofd, hart en handen. We zijn met zijn allen druk op weg om de LeidRaad van onze school vorm te geven. Hieronder staan de CES-principes die voor de Teugelaar interessant zijn en waar ik mezelf op wil richten:
2. The student as worker. The teacher as coach. Dit principe heeft ook mijn aandacht en wil ik graag in de praktijk zien. Zeker vanwege mijn studie Master SEN en daaruit voorkomend het praktijk gericht onderzoek (PGO) wat gericht is op de ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen. De vaardigheden die een leerling zich eigen moet maken om succesvol de school en verdere loopbaan te doorlopen. Ik hoop te ontdekken hoe deze vaardigheden op deze scholen aangeleerd worden en ben nieuwsgierig hoe de leerkracht als coach zijn begeleiding hierop afstemt.
3. Commitment to the entire school. Ouders zijn bij de hele school en het leren betrokken. Ouderbetrokkenheid neemt op de Teugelaar een belangrijke plaats in. Door met ouders in gesprek te gaan en ze nauw bij het leerproces van hun kind te betrekken voelen ouders zich mee deel van het leerproces van hun kind. Ze krijgen op deze manier een groter verantwoordelijkheidsgevoel en krijgen meer inzicht in wat zich op school afspeelt. De leerkrachten hebben op deze manier een beter contact en kunnen vaker op informele wijze een gesprek aangaan, waardoor zij een beter beeld van een leerling krijgen en af kunnen stemmen op de behoeftes van de leerling. Ik zou graag willen zien hoe ouders op deze school bij het leerproces betrokken worden en of er op dit gebied voor de Teugelaar verbeterpunten zijn.
5. A tone of decency and trust. Leren werken op basis van respect en vertrouwen. Een gevoel van vertrouwen is nodig om jezelf positief te kunnen ontwikkelen. Respect voor elkaar, zeker in deze tijd waarin anti-pestprogramma’s door de overheid als verplichte kost worden beschouwd, is hierbij een niet weg te denken onderdeel. Iedereen is anders. Graag zou ik willen zien hoe dit bereikt wordt. Het klinkt heel mooi en ik hoop dat het in de praktijk een leerervaring wordt.
9. Demonstration of mastery. Laten zien wie je bent, wat je kent en wat je kunt. Een leerling mag laten zien wie hij is, zonder zich daarbij beschaamd te hoeven voelen. Het is mooi wanneer een leerling trots op zichzelf kan zijn en terug kan kijken op een positieve manier. Een gemotiveerde leerling ontwikkelt zich en staat open om te willen leren. Graag zou ik willen zien hoe men de leerlingen motiveert om aan het leerproces deel te nemen. Hoe zij vervolgens trots zijn op wat ze hebben geleerd en hoe zij dit uitdragen.

Ik heb er zin in en ben benieuwd naar de resultaten, maar verheug me tevens the Big Apple eens met eigen ogen te bekijken.

Groetjes Marina

Een gedachte over “Leervragen Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.