Leervragen Karlijn @IKCregenboogoss #Ces2015

“Onderwijs is je paspoort voor de toekomst, omdat de dag van morgen behoort aan de mensen die zich daar vandaag op voorbereiden.” Rémi Brague.

Om kinderen voor te kunnen bereiden op de dag van morgen zie ik het als onze taak om ook kritisch te blijven kijken naar ons hedendaagse onderwijs. Ik neem mijn paspoort graag mee naar Amerika om mij te laten inspireren, van de wap te laten brengen en vol ideeën terug te komen naar Oss.

jose

Door het bezoek van José aan Oss en de gelegenheid die ik heb gehad om met hem te praten én de verhalen van voorgangers weet ik dat ik heel veel ga zien en ontdekken. Mijn focus ga ik leggen op de volgende punten;

 

losse ces principes met tekstjes

Hoe worden de kinderen aan de gang gezet om zelf na te denken, wat vraagt dat van de leerkracht. En hoe werken de habbits of mind in de praktijk. Wat kan ik hiervan meenemen naar IKC Regenboog en kunnen wij toepassen binnen opvang en onderwijs.

losse ces principes met tekstjes3losse ces principes met tekstjes4

Hoe gaat de leerkracht om met de verschillen tussen de kinderen (wat vraagt dat van de leerkracht), op welke verschillende manieren wordt er aan doelen gewerkt. Wat voor soort hulpmiddelen worden hier bij gebruikt? Voelen de kinderen zich ook eigenaar van het leerproces.

losse ces principes met tekstjes8losse ces principes met tekstjes10

Al jarenlang verdiep ik mezelf in ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid binnen het onderwijs. Ik ben erg benieuwd hoe ze daar op de CES scholen mee omgaan. Hoe zorgen ze er voor dat de ouders de school binnen komen en hoe wordt er vorm gegeven aan ouderparticipatie? Hoe wordt er geïnvesteerd in de band tussen ouders-kinderen-leerkracht en wat is de invloed daarvan op de kinderen (oa prestaties en welbevinden). Hoe krijgen ze voor elkaar dat het team zich gezamenlijk verantwoordelijk voelt, wat kan ik daarvan meenemen in de Nederlandse praktijk.

Hy
logoRB

2 gedachten over “Leervragen Karlijn @IKCregenboogoss #Ces2015

  1. Ha gelukt, het stokje is door! Mooi! Konden we maar met zijn allen gaan, wat zul je genieten van het groot eigenaarschap van team en kinderen. Wat heb je nodig voor je toekomst? Boeiende vraag, houdt een ieder als het goed is bezig. Ook mij, dat weet je.
    Kennis vs SKILLS…..
    Verwachtingen….
    Verwonder!!!
    ENJOY!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.