Central Park East

Veel gezien en veel met kinderen zelf naar hun leerproces gekeken en erover gesproken. Prachtig om de kinderen zelf hierover te horen praten. En wat een inzicht en dat al op jonge leeftijd. Ook fijne gesprekken met leerkrachten en onderwijsassistenten gehad. Helaas weinig ouders gesproken. Mijn extra aandacht ging uit naar mijn leervragen:

1. Learning to use ones mind Well.
” Miss, may I read you this book about a Dino?” Natuurlijk mag je dat!! Vanuit zichzelf kwam het kind( 6 jaar oud) naar me toe met een boek in zijn hand. Hij legde zijn boek neer en begon uitgebreid het prentenboek voor te lezen. Tussendoor zachtjes aangemoedigd door de leerkracht om uitgebreider te vertellen. Geweldig.
Een andere jongen las steeds tussen (en tijdens) andere lessen door in een boek over de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft helemaal zijn interesse. Hij leest zich actief in en gaat tijdens zijn Projecttime hiermee aan de slag. Zijn doel is een gelijkende tank van LEGO te maken.

2. Commitment to the entire school.
Samen de week beginnen door met elkaar in het auditorium te zingen en samen te zijn. Kinderen, ouders, leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel. Allemaal samen. Wat een warm en betrokken samenzijn. Ook veel ouderhulp op allerlei manieren. De moeder van een Special Need kind gesproken die alle dagen op school aanwezig was en erg genoot van het begeleiden van haar kind, maar ook alle andere kinderen van de groep.

3. Less is more, depth over coverage
Op allerlei fronten leren kijken naar wat kinderen echt nodig hebben en durven los te laten. Met elkaar beslissen wat wel of niet getoetst of behandeld wordt. Samen hier sterk achter staan!

Een gedachte over “Central Park East

  1. Hoi Ellen,

    klinkt goed allemaal!
    Lees weer hele mooie inspirerende dingen. Neem ze mee, de LeidRaad is nog niet af.
    goede laatste dagen gewenst daar. spreek je graag volgende week over alles wat je hebt gezien en meegemaakt!

    gr Martijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.