Central Park East Elementary School 2 nov.

Wat een inspirerende dag! Het eerste bezoek o.a. gebracht in the first grade de groep 4 / 5 jarige kinderen. Kinderen gaan cupcakes bakken. Ze krijgen een kaart met picto’s waarop afbeeldingen staan wat ze moeten doen en in welke volgorde.Ze mogen alle handelingen zelf uitvoeren, de leerkracht stimuleert, moedigt aan en daagt uit. Als het kind het niet weet, wordt er niet zomaar een pasklare oplossing gegeven. Maar het kind wordt aan het denken gezet hoe hij of zei het op zou kunnen lossen. Hierdoor krijg je meer diepgang met dezelfde middelen.”Less is more dept over coverage” “Student als worker,teacher als coach” De oudere kinderen werken aan een zelfgekozen project, hierbij worden vele middelen aangegrepen zodat er ook diepgang is en het kind is baas over zijn/ haar eigen leerproces. “Student als worker, teacher als coach”

 

7 gedachten over “Central Park East Elementary School 2 nov.

  1. Dat is wel helemaal in je straatje Maria. Handeld bezig zijn😄 En hopelijk veel helpende handen.

  2. Oh dit klinkt lekker! En wat goed dat ze zelf na moeten denken i.p.v. oplossingen aangereikt krijgen. Ook iets mogen proeven? 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.