Mijn eerste indrukken van CPE

Wat mij op is gevallen op deze school is dat alle leerlingen leren reflecteren op zichzelf. Dit geldt voor zowel hun gedrag als voor het leerproces waaraan ze werken. Vaak worden er vragen gesteld waar dieper over na wordt gedacht. Het antwoord wordt niet als vanzelfsprekend goed bevonden, maar door uitwisseling met andere leerlingen getoetst of het wel een goed antwoord is op de vraag die gesteld is. In vergelijking met het onderwijs zoals ik dat ervaar, denk ik dat wij vaak eerder tevreden zijn zodra een goed antwoord gegeven wordt en wij niet verder vragen naar hoe je aan dit antwoord komt. De onderstaande foto laat zien hoe leerlingen leren reflecteren op hun eigen leerproces.

 

Een gedachte over “Mijn eerste indrukken van CPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.