Kinderen laten via een chatsessie zien wat ze hebben gemaakt als inspiratie en kopen materiaal voor hun eigen project

image
De kinderen uit de hogere groepen chatten in het technieklokaal samen met de leerkracht met een kind in een andere staat. Via het smartbord hebben ze facecontact. De leerlingen lezen voor wat het meisje schrijft. De leerkracht geeft de kaders van de les duidelijk aan. Ze zegt: Niemand wil zijn tijd verspillen aan kinderen die zich niet focussen. Dus kun je je niet focussen, dan ben je uit het programma. Het meisje laat via facecontact zien welke projecten ze heeft gedaan op school onder meer over Halloween. Daar heeft ze foto’s van gemaakt en teksten bij geschreven. De kinderen zijn hiervan onder de indruk. Dan vertelt de leerkracht dat alle kinderen zelf een project mogen maken. Elk kind krijgt van de leerkracht als het ware twee dollars te besteden om een eigen project uit te voeren. Ze lopen samen door de gang zodat de kinderen kunnen kiezen welke materialen in het gebouw ze voor hun twee dollar willen kopen om het project uit te voeren. Een nieuwe aanpak die ik vanuit Nederland nog niet eerder heb gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.