Kunnen niet kiezen.

Voor deze reis begon heb ik een tekstje geblogd over het niet kunnen kiezen.

Na een ochtend op de Bronx Charter School blijkt dat zij ook niet kunnen kiezen. Er is een constante worsteling in het werken met twee systemen/opdrachten. Aan de ene kant tegemoet willen komen aan de druk om de resultaten op orde te houden. Aan de andere kant het kind centraal willen stellen. Dat schijnt elkaar te bijten. Hierbij wordt de populatie kinderen als excuus gebruikt.

Voor mij is het een onlosmakelijk verbonden met het ander: het kind centraal en anticiperen op zijn/haar ontwikkeling heeft direct tot gevolg dat resultaten hiermee verbeteren of verslechteren. Doe je het op t ene vlak (sociaal-emotineel) niet goed, dan heeft dit direct effect op het andere (cognitieve) vlak en vice versa

T is net Nederland….

tussen

resultaten 

Jammer dat ze hun idealen niet nastreven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.