Rekenles met diepgang 2

Vorige keer gepost over hoe je diepgang kunt creëren in je rekenles. Vandaag ben ik naar The Bronx Charter school geweest. Ook daar kregen de leerlingen een probleemstelling voorgelegd. Bij het vorige bezoek vroeg ik me af hoe je de voortgang en de hulpvragen van de leerlingen bij moet/ kunt houden. De leerkracht van de groep die ik vandaag bezocht heb, deed dat door na het bieden van hulp aan een leerling (lees doorvragen) zijn interventies en de benodigde hulp te noteren in een programmaatje op zijn tablet. Simpel maar doeltreffend.

Geen diffentiatie gezien in opdracht. Maar is dat nodig? Differentiatie in proces is misschien wel zeker zo goed. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.