Schoolbreed werken aan een jaar thema zoals De Rivier

Bij de school Bronx Community Charter School werken de kinderen ook aan projecten. Over de gehele school heen zijn alle kinderen dit jaar bezig bezig met het onderwerp De rivier, die in de buurt ligt. Alle leerlingen beginnen de eerste zes tot acht weken met het bestuderen van het onderwerp. Ze maken per groep een plan wat ze willen leren en hoe ze dat willen delen met anderen. Daarna gaan de kinderen op bezoek naar de rivier. Dit brengt mogelijkheden om over de groepen heen contacten te leggen met elkaar en de interesses te delen. In de schoolbus delen kinderen uit verschillende leerjaren hun ervaringen. Ook thuis. Kinderen maken per groep een eigen project aan de hand van het bezoek aan de rivier. Soms is dat een expositie waar ook de ouders naar toe kunnen. Dit brengt een unieke kans om ouders te laten zien hoe het leren in actie plaatsvindt. Het vorig jaar was het thema gericht op het menselijke lichaam. Het zijn prachtige en rijke leerervaringen.imageimageimageimage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.