Werken met projecten, waarom en hoe!

Vandaag een super meating gehad met NYC collega’s van “The Neighborhood School” we hadden daar een workshop ” à project-making

Wauw zelf ondervonden wat voor impact dit heeft, geen betere ervaring dan er gewoon mee aan de slag te gaan! “Immigration” was het onderwerp. Getriggerd door een woord-web gingen we aan de slag met ons project. Bouwen, knutselen, mozaïeken, verven of kleien kon je kiezen. Met Elissa aan het verven geslagen, niet zo moeilijk toch…. Maar dan ga je toch even aan het denken maar wat. Je kunt vele kanten op met immigratie. Wat voor impact kan immigratie hebben voor mensen/ kinderen, daar ging ons gesprek over met Elissa. Wat zie je in de klas, welke ervaring heb je met deze kinderen. Dit heb ik proberen uit te drukken op papier.

imageimage

Machtig mooi om te zien hoe iedereen op diverse manieren een eigen invulling en beleving heeft bij dit onderwerp!

imageimageimageimage

In de kring krijgen we allemaal de gelegenheid om het werk toe te lichten, hierbij weer mooi om te horen wat de gedachtengang bij het maken van de verschillende projecten was. Daarna konden we kiezen of we bij de “waarom” groep of bij de “hoe” groep wilden deelnemen. Ik heb deelgenomen aan de “waarom” groep. Hier kwamen ook weer hele mooie dingen naar voren. Ik heb een hele nieuwe kijk op reflecteren gekregen. Dit is iets wat ik zeker mee wil nemen naar de John F. kennedyschool. Verder denk ik dat voor mijzelf een belangrijke leerervaring is dat niet het eindresultaat maar het proces het belangrijkste is!

5 gedachten over “Werken met projecten, waarom en hoe!

  1. Ik word helemaal blij van je blogs Maria. Fijn dat je inspirerende ervaringen opdoet! Samen gaan we kijken hoe we ze in praktijk kunnen brengen! Gaan brengen!

  2. Wat een positief verslag Maria. Fijn dat je zoveel ideeën op doet👍🏼.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.