Bronx Community Charter School

Ik had vandaag van alles verwacht bij t bezoeken van een school in the Bronx. Echter niet een gloednieuw gebouw in een rustige, gezellig ogende buurt, met alle nieuwe, moderne leermiddelen, kutselmaterialen en vooral schoon sanitair.. Waar kinderen begroet worden bij binnenkomst, waar de sfeer goed, rustig en warm is. Later blijken de klassen toch dynamischer te zijn dan de binnenkomst doet vermoeden, toch is er veel ruimte voor positiviteit, aanmoediging en ook samenwerking. image imageI

De school is meer traditioneel werkend dan de andere scholen die we bezocht hebben, al zijn ze naar Amerikaanse maatstaven progressief. Zijn wel hard aan het werk om projectmatig werken door te voeren. De eerste 8 weken had de hele school hetzefde project: Bronx River. Geweldig om te zien dat er in alle groepen aan hetzefde thema gewerkt werd, op verschillend niveau en in allerlei verschillende werkvormen. Alles werd belicht, veel saamhorigheid.

..image image image

Prachtig ook om de bevlogen directeur zo trots over zijn school te horen praten!

2 gedachten over “Bronx Community Charter School

  1. Met plezier ga ik nu jouw blog lezen, Ellen.
    En… je bent weer terug, lekker bij ons. Top collega!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.