Bronx community charter school.

image

De Bronx community charter school is een vooruitstrevende school, de directeur geeft uitleg over de school. Daarna krijgen we een rondleiding door de school en konden we zelf rondkijken in de groepen.

Deze school werkt met projecten 6 tot 8 weken bijvoorbeeld “Bouwen” naar aanleiding van de nieuwbouw: De 1e graad onderwerp, verschillende ruimtes in een gebouw.
De 2e graad onderwerp, watersystemen, loodgieter.
De 3e graad onderwerp, beveiliging systemen zoals brandblusser
De 4e graad onderwerp, elektriciteit zoals bijvoorbeeld: de lift.
De 5e graad onderwerp, architectuur.
Op de John F. Kennedy school werken we in de middag ook projectmatig met de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 aan verschillende onderwerpen. Misschien is het een idee om ook eens te kijken of wij van 1-8 aan hetzelfde onderwerp kunnen werken.
Afgelopen 6 weken zijn ze bij de Bronx community met het onderwerp “water” bezig geweest wat vorige week met een feestelijke afsluiting afgesloten is!

image
Ouderbetrokkenheid; 1x in de week op vrijdag in de klas. Verder zijn er ook nog ouderclubs onder schooltijd zoals bijv. een naaiclub. De hal in de school is heel ruim met banken zodat ouders daar bijv. Met elkaar in gesprek kunnen gaan.
Ik heb vele mooie dingen gezien, maar ook vele dingen die herkenbaar zijn bij onze scholen in Oss. In de pauze gingen we in gesprek met enkele teamleden. Hierbij blijkt dat ze net als wij tegen dezelfde problemen aanlopen zoals:toetsen die ze min of meer verplicht moeten afnemen, te weinig tijd, er gaat veel tijd zitten in de dagelijkse problematiek die kinderen met problemen met zich mee brengen. Deze school werkt niet volgens de CES principes, ik heb wel mooie dingen gezien. Maar het wijkt niet veel af van hoe wij werken met kinderen bij ons op school.

2 gedachten over “Bronx community charter school.

  1. En misschien dat juist die ‘zone van de naaste ontwikkeling’ heel helpend kan zijn bij het zoeken van een ‘volgende stap’ voor de JFK? Het zijn de kleine dingen…. 😉

  2. Ook zonder CES school te zijn kunnen principes herkenbaar zijn. Zo zul je ook tussen de verschillende CES scholen verschillen zien. Daarom zijn die uitgangspunten ook zo bruikbaar voor ons; eigen keuzes, eigen specialisaties. Fijn hoe je project voor hele school zo concreet beschreven hebt. Gaaf idee met alle klassen werken aan hetzelfde onderzoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.