Geen anti-pestprogramma nodig

Wat me het meest opgevallen is op Mission Hill is dat iedereen vanaf het moment dat hij of zij op school komt, leert omgaan met elkaars gedrag. Vandaag heb ik gezien hoe belangrijk het is dat iedereen op dezelfde manier probleemsituaties oplost op een positieve opbouwende manier. De leerling wordt ruimte gegeven om zijn of haar gedrag bij te stellen. Wij denken dat een anti-pestprogramma werkt wanneer we daar wekelijks enkel lessen in geven. Ik denk dat het een manier van denken, doen en vooral reflecteren is, wat iedereen gedurende de gehele dag doet en naar buiten toe uitdraagt. Waarbij we dezelfde visie na  leven en ook ouders intensief worden betrokken, zoals op deze school. Het is mooi om te zien dat leerlingen zich erg op hun gemak voelen en vertrouwen ontwikkelen in zichzelf.

      

3 gedachten over “Geen anti-pestprogramma nodig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.