Mate van discipline, commitment to the entire school

Ik ben van mening dat er een hoge mate van discipline moet zijn als je kinderen de ruimte wilt geven om zich te ontwikkelen op een wijze die bij hun past. Ik zie die mate van discipline ook terug op de scholen die we bezocht hebben. Het zijn geen strenge regels maar afspraken die met elkaar gemaakt zijn binnen de groep maar ook binnen de gehele school. Ze geven structuur en houvast en geven ook verwachtingen aan. Die afspraken en verwachtingen worden met elkaar besproken en daarna door de leerkracht opgeschreven en duidelijk zichtbaar opgehangen in de groep. Bij jongere kinderen worden afspraken visueel ondersteund. Ik vind het mooi om zo verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Ik probeer als coach van de TS dit ook zoveel mogelijk te doen. Ik ga het echter vanaf nu alleen ook echt vastleggen op papier en ophangen. De mate van betrokkenheid en eigenaarschap van kinderen zal toenemen en maakt dat de mate van discipline zal toenemen. De “why’s” en “how’s” zijn nu immers duidelijk voor iedereen.

image

image

image

image

image

Een gedachte over “Mate van discipline, commitment to the entire school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.