Processen

Een ding wat mij duidelijk is geworden in deze dagen, is dat mijn focus veel op het product heeft gelegen. Het zal een proces zijn om me meer bezig te gaan houden met het proces naar het product toe. Dat vraagt van mij als leerkracht betere vaardigheden op het gebied van gericht doorvragen. Als de focus op het proces ligt, is het makkelijker om thematisch te werken. En hoe mooi kan een schoolbreed thema zijn! Vandaag een prachtig voorbeeld gezien! Alles in het thema leven in en om the Bronx river. Daar word ik helemaal blij van.

Is het dan hier allemaal perfect? Nee. Ook hier lopen ze tegen eenzelfde problematieken aan zoals voldoen aan testnormen, populatie en differentiatie. Ook zij voelen die druk. Maar ze geven zichzelf de tijd en ruimte om in kleine stappen hun idealen na te streven. 

   

3 gedachten over “Processen

  1. Wat een boeiende leerprocessen! De foto’s geven praktische voorbeelden om zo te gebruiken en samen met de kinderen ons leerproces te verdiepen! Tegelijkertijd ervaar ik dat je met het opschrijven van antwoorden van kinderen ook bezig bent met het maken van een product en dat het handig is dat je een overzicht hebt van het proces, waarmee je op een ander moment verder kunt gaan of terug kunt kijken. #Ces=Blijvenleren

  2. Het leerproces zit hem inderdaad veelal in het proces en hoe vaak zijn we wel niet gericht op de productie… En het in één keer goed doen… want hoe vaak krijgen de kinderen de gelegenheid om hun werkstuk aan te passen, een proef-presentatie te mogen geven of een verhaal te herschrijven…? Mooi leerpunt, Paula!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.