School to prison pipeline

School to prison pipeline is een vorm van onderwijs voor gekleurde jongeren om voorkomen dat zij terecht komen in het criminele circuit. Er is een enorm grote groep gekleurde jongeren die na de basisschool terecht komen ik de gevangenis. Hier is recentelijk onderzoek naar gedaan waaruit gebleken is dat er een noodzaak en behoefte is om aan deze doelgroep jongeren onderwijs te bieden op een manier die voorkomt dat zij in de cel belanden. Het Amerikaanse onderwijssysteem is blijkbaar niet in staat om deze jongeren te bieden wat zij nodig hebben om na de basisschool door te studeren en een baan te vinden. Zij vallen buiten de boot, hebben geen goed sociaal netwerk, komen vaak uit minder sociale milieus en missen de sociale vaardigheden. Zijn de dropouts van de samenleving en hun aantal groeit enorm. 
Op Mission Hill zijn deze kinderen ook te vinden. Het blijkt dat naast deze doelgroep ook het aantal kinderen met speciale behoeften een explosieve groei doormaakt. Op Mission Hill hebben 35% van de kinderen sociaal emotionele en/of gedragsproblematieken. Dat maakt dat het onderwijs en de vaardigheden van leerkrachten onderd druk staan. Leerkrachten worden geschoold in gedragsproblemen en hoe hiermee om te gaan.

Een heftige populatie die veel van de leerkracht vraag! Heb gemerkt dat humor hen daar enorm bij helpt.  Respect voor het geduld, de rust en het respect dat zij laten zien gedurende deze dag.

Een gedachte over “School to prison pipeline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.