Window and mirror

Bij The Mission Hill School in Boston is het belangrijkste kenmerk op school wederzijds respect, van leerling tot leerling, van leerling tot leerkracht, van ouder tot leerkracht enz. Daarbij gaat het erom om van elkaar te leren door te reflecteren. Zodat je het de volgende keer beter kan doen.
Zo’n 35 procent van de leerlingen op deze school heeft special needs. Uit onderzoek blijkt dat met name bij de jongens uit deze regio veel lees- en gedragsproblemen voorkomen. Door onder meer te werken vanuit thema’s kunnen alle kinderen op hun eigen wijze leren. Er zijn geen speciale programma’s of individuele leerplannen voor kinderen die snel leren. De thema’s zijn zodanig open van eind dat diepgang mogelijk is. Een leerling heeft bijvoorbeeld een keer een heel theaterstuk geschreven. Het versnellen van leerlingen komt op deze school nauwelijks voor. Het labellen van kinderen wordt ook zoveel mogelijk voorkomen. Je kunt namelijk op meerdere gebieden talent hebben.
Het principe van de school is dat de wereld om ons heen zodanig snel verandert dat de kinderen hier op school alleen hoeven te leren om als het ware door een raam naar de wereld om hen heen te kijken en in een spiegel om naar zichzelf te kijken, vandaar de termen window and mirror.image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.