Ik ga naar Holland en neem mee

Vragen om aan mijn collega’s te stellen:

  • Als wij projectmatig gaan werken in de middag, wat zetten wij centraal? De methode of het kind? Werken we in de klas, groepsdoorbrekend of zelfs schooldoorbrekend? Hebben we een thema door de hele school? Hoe lang duurt een project? Laten we ze het presenteren? Maken we een portfolio ervan?

Veel vragen waar het antwoord toch lastig op is. Ik heb een thema door de hele school gezien, meer leerkracht gestuurd maar wel geweldige betrokkenheid door de hele school. Klassen die samenwerken en dan vooral hogere klassen met lagere klassen. Stukje verbondenheid tussen broertjes / zusjes / vrienden uit andere klassen want een thema door de hele school geeft verbondenheid. Daarnaast, kies je voor een methode met lessen, ideeën en dekking op de kerndoelen of ga je voor een thema en laat je de rest uit de kinderen komen? Of geef je nog meer ruimte en laat je alles uit de kinderen komen. Kinderen kiezen een project en gaan hiermee aan de slag. Wat voor mij belangrijk is, is hoe dan ook, waar wij als school voor gaan kiezen er moet ruimte zijn voor de eigen inbreng van de kinderen! Dit vraagt sowieso als school nog veel overweging en een goed doordacht plan. Het moet er komen, maar we moeten wel goed gaan kijken hoe wij het on onze school en met onze middelen gaan doen maar wel met de focus op het kind! Deze boodschap wil ik uitdragen. Er moet dus genoeg inbreng, verantwoordelijkheid en keuze bij het kind komen (en vooral keuze!).

Plaatje via link:

http://prntscr.com/8zjqat

Een gedachte over “Ik ga naar Holland en neem mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.