Leren van een student

Vandaag naar Parker Highschool geweest. Het was een warm bad waarin ik belandde. Iedereen ademt a tone of decency and trust. De leerkracht neemt tijd, vraagt door, luistert, activeert, motiveert, heeft humor. Wat heb ik veel humor gezien. 

In de middag had ik samen met een aantal een gesprek met een student. In een eerdere blog schreef ik al dat student also can be teachers. Ik heb het zelf mogen ervaren. Wat heeft ze mij geleerd? Luisteren naar je leerlingen met een open blik en kijk naar wat je leerlingen echt bezig houdt. Het slechtste wat je kunt doen is doorgaan op de weg die je altijd volgt. Reflecteer. Door traditioneel onderwijs memoriseer je het, maar leer je het niet.

   
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.