Mission Hill, een ervaring

What do you want to see here at Mission Hill? We zitten ondertussen in Boston op de Mission Hill school. De school die ik al beter kende door het lezen van het CES boek. Ik stel me voor en vertelde de PR medewerker dat ik graag wil kijken naar het volgende. 

  • Less is more, dept over coverage
  • Student as worker, teachers as coach
  • Hoe ziet project time eruit?
  • Hoe werken ze echt child centered?

De PR medewerker vertelde me dat ik dat zeker zou gaan zien en vervolgde haar verhaal dat ook Mission Hill het zwaarder heeft. De school groeit, ze krijgen veel zij instromer door kinderen die ergens anders niet meer terecht kunnen en daarnaast verandert de maatschappij ook. Hoe langer ik naar haar verhaal en opvatting luister hoe enthousiaster ik word. Ze zegt later;

De leekrachten blijven altijd kalm ook als er een situatie uit de hand loopt en er aan de haren wordt getrokken. De leerkrachten blijven kalm en ze gaan voor de kleine verbeteringen die moeilijk zichtbaar zijn.

Zou ik dan rustig blijven? Wat knap! Zie ik zelf altijd de kleine stapjes die kinderen maken? Misschien ben ik zelf wel te product gericht en moet ik mezelf ook meer dwingen om mezelf te blijven te concentreren. Later vertelt ze wel ook dat leerkrachten hiervoor getraind worden. Ze worden ook getraind voor trauma verwerking. De docenten gaan hier echt het uiterste voor de kinderen. Er zijn hier veel verschillende volwassenen, veel handen in de klas, ze werken ook met veel stagiaires.

Some pupils go straight from school to prison, we need to stop that from happening.

Pardon? Hoor ik dat nou goed? Dat is wel even wat anders dan in Oss. Dat geeft meteen aan in wat voor wijk je zit. Wat voor functie de school heeft? Wat de populatie is van de school. Wat voor goed werk deze kanjers elke dag weer opnieuw verrichten. 

What do people we think of as smart have in common – whetever they are doctors or automechanics, lawyers or carpenters? They usally share three traits: certain habits of mind. 

Habits of mind and habits of work, zie ik gelukkig heel erg veel terug in de school, het hangt aan de wanden, er zijn spiekkaarten, de leerlingen kennen het en praten erover en de leerkrachten praten er over! Met de habits of mind kan ik vrij easy starten in de praktijk het geeft mij en de leerlingen de mogelijkheid te reflecteren over het gemaakte werk. 

CS 

  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.