Statement

Op school hebben we onze visie opgefrist. Deze visie vertalen we in 6 kwaliteitskaarten welke we nu aan het maken zijn. De eerste kwaliteitskaarten heeft het thema verantwoordelijkheid. Deze zijn we nu aan het uitwerken. Hierin geven we aan wat we verstaan onder het begrip verantwoordelijkheid, wat dit betekent voor het kind en de leerkracht en hoe we dit terugzien in de praktijk.
In het licht hiervan maak ik het volgende statement m.b.t. mijn leiderschap.
Ik vertrouw op de eigen verantwoordelijkheid van iedere leerkracht individueel en van het team als collectief. Daar ga ik naar handelen. Dat betekent dat ik het kind centraal (= visie) stel en ieders verantwoordelijkheid daaraan spiegel. Ik stel vragen, spreek mijn verwachtingen uit en ondersteun bij wat de ander aangeeft nodig te hebben.

2 gedachten over “Statement

  1. En die is mooi. VERTROUWen in ieders verantwoordelijkheid als basis van de relatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.