De balans

Na 5 dagen scholenbezoeken en veel inspiratie tijd om de balans op te maken.

* nogmaals bevestigd het staat of valt met de ambities, inzet, toewijding en VAARDIGHEDEN  van de leerkracht. Daar heb je geen dure materialen voor nodig.

* ieder kind wil GEZIEN worden. Hoe vaak kinderen wel niet gezegd hebben, het belangrijkste is dat een leerkracht weet wie ik ben. En dat gaat verder dan alleen mijn mogelijkheden of onmogelijkheden. WAAROM vinden wij het dan toch zo moeilijk om tijd vrij te maken voor het gesprek met de kinderen?

image

* Er zijn meerdere manieren om in een klas te werken… aan tafel op de grond…

image

* Als wij willen dat kinderen leren nadenken moeten we dat ook stimuleren. HOEZO nemen wij dan genoegen met alleen een antwoord en vragen we dan niet WAAROM denk JIJ dat dit antwoord goed is. Voor mij een uitdaging om dit ook ZELF toe te gaan passen

* pas als kinderen weten wat de VERWACHTINGEN zijn  kunnen ze ook handelen maar naar deze verwachtingen. Worden deze verwachtingen in ons onderwijs wel  zichtbaar gemaakt??

* Rotsvast en onvoorwaardelijk vertrouwen in de kinderen. “Zorg ervoor dat je van ieder kind tenminste een ding weet wat je leuk vindt van hem”. Kinderen groeien in ontwikkelingen, nieuwe kansen met het starten van nieuwe dagen.

image

* Wederzijds respect, van leerkracht naar kinderen mogen wij dat bestwel eens wat meer uitdragen en laten zien!

2 gedachten over “De balans

  1. Mooie kern te pakken Karlijn! en waar jij kinderen schrijft zou je misschien ook collega’s kunnen lezen ? Gezien willen worden, verwachtingen helder voor ogen…. etc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.