Laatste schoolbezoek Parker High 6-11-’15.

          IMG_0291   

Mooi om te zien dat ook hier een fijne sfeer hangt, je voelt dat je welkom bent. De ochtend start met een “morning meeting” De studenten delen hun verhalen met elkaar en de docent. Hierdoor leren ze elkaar kennen en ook de docent leert haar studenten kennen. Studenten voelen dat ook en stellen zich open voor elkaar. Hierdoor krijg je respect en begrip! Mooi om te zien, dit zie je ook in de lessen. Positief en uitdagend. De leerlingen leren op een positieve manier op zichzelf te reflecteren. Zo worden ze bewust gemaakt van hun eigen leerproces, wat zijn mijn sterke kanten en wat vind ik nog moeilijk. Op deze manier leren ze kritisch naar zichzelf kijken om zo tot een goede ontwikkeling te komen! Iedereen haalt de top, maar iedereen op zijn of haar manier.                                Met de 5 kernovertuigingen van de Parker High school.                                                      –  -Iedereen kan en zal de top bereiken.                                                                                      -Iedereen beklimt de berg op een andere manier.                                                                    -We gaan allemaal op ons eigen tempo, dus de tijd om de top te bereiken verschilt.              -Iedereen heeft de behoefte aan support op weg naar de top, maar wel op verschillende       manieren.                                                                                                                                  -Met oefenen en regelmatig terugkijken, maken we vooruitgang naar boven.

berg beklimmen

Ook op deze school is niet het eindresultaat maar de weg er naar toe belangrijk!  Docenten hebben vertrouwen in hun studenten! Iedere student moet het gevoel hebben dat ze er toe doen, je bent belangrijk. Iedereen levert een waardevolle bijdrage aan de klas.                                                                                                                                         Leerkrachtgedrag doet er toe, dat wil ik meenemen in mijn dagelijkse praktijk:                       -Meer tijd nemen om mijn leerlingen nog beter te leren kennen.                                             -In gesprek gaan.                                                                                                                     -Goed naar ze luisteren.                                                                                                         -Geduld hebben.                                                                                                                       -Je mag fouten maken, daar kan je van leren.                                                                         -De leerkracht is de coach!                                                                                                       -Terug kijken naar mijn eigen handelen.                                                                                    Wordt vervolgd: Zijn mijn leervragen nu beantwoord?                                                    Passen de Ces principes bij het werken met I.P.C. Zijn er overeenkomsten?

IMG_4496-0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.