Ik ben in Holland en heb meegenomen:

Eindreflectie

  • Leerstrategieën, hier kan ik meer op focussen. Waarom vraag ik dat aan je? Waarom leer je dit? Een vraag niet beantwoorden maar teruggeven. Wat zou je kunnen doen? Wat denk je? Dit hangt meteen weer samen met de Habits of Mind. Met deze focus wil ik het probleemoplossend vermogen vergroten en leerlingen minder afhankelijk maken van mij.
  • Muziek, tja het kwam er vaak niet van. Mijn eerste muziekles weer gegeven. Oftewel inplannen en opschrijven en doen!
  • De website, kan ik die niet wekelijks door kinderen laten bijwerken? Laat ik dit eens gaan uitproberen. Hiermee ook een stukje ouderbetrokkenheid vergroten. Focus hierbij ligt dan op, kinderen laten vertellen wat ze die week geleerd / geoefend hebben (habbits of mind). In de weekmail kan ik dan hier naar verwijzen. Ik denk eraan om elk kind een schriftje te geven. Waarin ze ten alle tijden kunnen opschrijven wat ze leren / geleerd hebben.
  • Something to think about, ik wil iets op de deur gaan maken met vragen erop. Hiervoor wil ik filosofie met kinderen weer oppakken. Gesprekken waar geen een antwoord op een vraag is, kijken naar vele standpunten, langer over iets nadenken, dieper gaan. Focus op de Habits of Mind maar dus ook Less is More, depth over coverage.
  • Mijn eerste creatieve les is gepland. Niet meer, dit is de opdracht en iedereen gaat dit maken. Nu eens proberen, als ik een vraag stel, waar kinderen mee komen…. Mijn 1e vraag zal zijn, wat is kunst? Wat vind jij kunst? Wat voor kunst ga jij maken? (en wat heb je nodig) Ik denk dan dat je terug gaat naar het creatief denken en niet meer het nadoen van wat is voorgedaan.
  • Thematisch werken, ja dit gaan we doen op De Nicolaas. Maar welke vorm geven we het? Hierbij wil ik waken voor de eigen inbreng van de leerlingen. We moeten zeker niet alles dicht timmeren met opdrachten. Er moet ook ruimte zijn voor eigen inbreng / talenten van de kinderen. En welke rol kunnen kinderen (maar ook ouders) hierin betekenen? Kunnen die ook geen aanbod geven binnen een thema? Als team moeten we hierin de focus maken op de 21 first century skills.

2 gedachten over “Ik ben in Holland en heb meegenomen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.