Be Kind Work Hard 23 maart 2016 > een overview

Wat een inspirerende en hartverwarmende dag was het die 23e maart in Berghem! De keynote van Caroline, de inleiding van José op ProjectTime en de gesprekken met de Amerikaanse leraren hebben veel indruk gemaakt.
Niet alleen ieders aanwezigheid, maar vooral eenieders bijdrage aan een goed gesprek aan de keukentafel en de creatieve inbreng in ProjectTime hebben velen gewaardeerd en de dag tot een succes gemaakt. Dat liet ook de ongedwongen sfeer tijdens de afsluiting  al voelen.
De opening van de conferentie
ole    
Ole v.d. Vorm kondigde de film aan met kinderen die ons motiveren om elke dag beter te worden. Deze film is gemaakt door Mijke van Poppel. Als geen ander weet Ole wat The F.W. Parker Essential School betekent voor leerlingen. Hij vertelde immers uit zijn eigen zes weken ervaringen op deze school in zijn opening Be Kind-Work Hard Be Kind Work Hard-Opening-Ole

De keynote van Caroline
caroline    
Terug in Boston heeft Caroline haar speech opgenomen, zodat je haar nu ‘live’ kunt terug horen. Met dank aan Rob van der Poel (www.hetkind.org) voor het op vimeo zetten. Op veler verzoek kun je haar tekst ook apart lezen BeKindWorkHardSpeechCaroline

Introductie op ProjectTime  door José
jose  
Wie kon dat beter doen dan José uit New York die dit dagelijks in zijn eigen praktijk doet. Elke dag is hij in gesprek met zijn leerlingen en nu, tijdens de conferentie , met jullie. Om door open vragen dieper in te gaan op de inhoud van het onderwerp: migratie/vluchtelingen.

Ervaringen met Project Time
projecttime   
Niet het product is hierin leidinggevend, maar het proces. Mooi om te zien hoe je door goede vragen het proces in positieve zin kunt beïnvloeden. Wat een krachtige vorm binnen onderwijs

Doorleefde inspiratie
doorleefde inspiratie   afsluiting
Veel gasten hebben ons op verschillende manieren laten weten dat hun verwachtingen zijn overtroffen. Rinke Huisman, gespreksleider aan een keukentafel, zette haar ervaringen van deze ontmoetingen, op papier. Dat verhaal willen we jullie zeker niet onthouden. The day after-Rinske

O ja, die was er ook en oh wat vond ik dat gaaf……
We weten dat de waan van elke dag toeslaat. Voor je het weet zijn veel indrukken vervaagd. Cor Strijbosch, bovenbouwdocent Montessorischool Elzeneind, heeft met zijn sfeerimpressie ervoor gezorgd dat je nog eens terug kunt kijken op deze eerste CES conferentie in Berghem

Komt er een tweede CES conferentie?
Die vraag leggen we voor aan jullie. Vind je het een goed idee om ook volgend jaar rond Essential Schools een conferentie, een ontmoeting, te organiseren en aan welke thema’s denk je dan?  nog eens
Iedereen die daarover iets wil zeggen nodigen we uit om te mailen naar Rikie en/of naar Edith

Ontwikkelingen CES in Amerika.
ces     
Dit jaar is uitgeroepen tot een Year of Demonstration om zichtbaar te maken wat het werk van 30 jaar heeft opgeleverd. Wij zorgen ervoor dat The Coalition weet dat deze conferentie is georganiseerd en wat hun werk ons brengt hier in Nederland
Wellicht tot ziens! Hartelijke groeten van Caroline, José, Haydee, Michelle , Corinthia, Eunice, Edith, Sabine, Anja, Resi ,Walthera, Ingrid en Rikie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.