Saskia goes USA

Wat mooi dat ook ik mag gaan kijken en mag gaan leren in Amerika! Ook al duurt het nog even voordat we daadwerkelijk gaan, we zijn er als groep al volop mee bezig.

Na de enthousiaste verhalen van mijn collega’s die voorgaande jaren zijn gegaan, wilde ook ik deze ervaring meemaken. Ik verwacht dat ik heel veel ga zien, heel veel ga beleven, heel veel leren, met heel veel ideeën terug zal komen.. Naast al die ervaringen die ik meeneem, heb ik de volgende leervragen opgesteld als doel tijdens deze reis;

 • Hoe kan ik de kinderen meer uitdagen tijdens het buitenspelen?
 • Hoe kan ik de verschillende vakgebieden terug laten komen tijdens het buitenspel?

We gaan binnenkort de speelplaatsen op de Polderhof vernieuwen. We gaan hierbij gebruik maken van veel natuurlijke materialen. Ik heb gelezen dat op de Mission Hill School de kinderen leren van en in de eigen omgeving. Er is een boerderijschool, waar geploegd, gezaaid en geoogst wordt. Met deze producten wordt er weer gekookt en gebakken. Ik hoop dat de ervaringen die ik op ga doen een mooie aanvulling zullen zijn op de vernieuwing van onze pleinen!

5 gedachten over “Saskia goes USA

 1. Ik weet zeker dat je na die week in Amerika met een ander gedachte naar de speelplaats gaat kijken en met veel frisse ideeën komt!
  Heel veel plezier!

 2. Wat een leuke en unieke focus…buitenspelen! Wellicht ook mooi te combineren met een focus op bewegen. Ben benieuwd wat we op dat gebied zullen zien en hoe we dat in Nederland kunnen toepassen.

 3. Mooi! Zorg dat je bij binnenkomst vrij snel de “begeleidende leerkracht” laat weten waar je op wilt letten, dan kunnen ze je misschien tussendoor laten weten wanneer er mensen buiten zijn etc. Have fun!

 4. Wauw Saskia

  Wat een mooie foto’s. Heb je blog gevonden.
  We gaan samen wat met je ervaringen doen.
  Geniet van de mooie reis.
  Lieve groetjes van onze kleuters.
  Groetjes Anton en Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.