CES en IPC

Het begint op te schieten: over vier maanden gaan we naar de USA!

Op de Kennedyschool werken we nu een jaar met IPC projectonderwijs in de middagen. Dit is een hele andere manier van thematisch onderwijs, waarbij de leerdoelen centraal staan en bijdragen aan de ontwikkeling van kennis,vaardigheden en begrip. Geen voorgekauwde lesjes waarbij het produkt belangrijk is. Vooral de weg er naar toe telt!

Vandaar mijn leervragen:

Welk leerkrachtengedrag krijg ik te zien tijdens projecttime, waardoor de kinderen zich uitgedaagd en gemotiveerd voelen en zo tot leren komen? Hoe halen leerkrachten het beste uit hun leerlingen?

Hoe en wanneer demonstreren de leerlingen de geoefende vaardigheden? Aangezien er geen kant-en-klare toetsen zijn, na een bepaald thema, ben ik heel benieuwd hoe zij duidelijk maken dat ze wel degelijk iets geleerd hebben!

En omdat ik ondertussen wel in de gaten heb dat de relatie tussen leerkrachten en leerlingen op de CES scholen zo goed is, wil ik sfeer gaan proeven. Hoe kom je tot die respectvolle omgeving?

Ben heel benieuwd! Hou jullie op de hoogte.

Annemiek A

4 gedachten over “CES en IPC

  1. Hallo Annemiek, mooie dingen zul je beslist zien bij de leervragen die je gekozen hebt! Veel succes met verdere voorbereidingen en ik volg je op de voet! ( smile )

  2. Mooi dat je een leervraag hebt op het demonstreren van geleerde vaardigheden. Het zichtbaar maken van een leerproces is een moeilijk deel van het vak van leerkrachten. Ik ben benieuwd welke mooie voorbeelden we zien en hoe we deze als we terug zijn kunnen toepassen op onze scholen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.