USA here I come!

Nou ja, over 4 maanden dan….

Door de enthousiaste verhalen van mijn collega die vorig jaar mee mocht met de CES-reis heb ik me voor de reis van 2016 aangemeld. Wat was ik blij om te horen dat ik namens de Eerste Stroming van de Fonkeling mee mocht gaan!

Ik ben zo benieuwd naar hoe het onderwijs er in Amerika uitziet…Als leerkracht van groep 3 ben ik vooral nieuwsgierig naar het aanvankelijk leesonderwijs in Amerika. Wat voor methodes gebruiken ze, of hebben ze deze juist niet…? Hebben ze in Amerika ook leesgoeroes á la José Schraven? Hoe zit het met de beginnende geletterdheid?

Ik heb mezelf voor deze reis de volgende leerdoelen gesteld:

Hoe wordt het aanvankelijk lezen aangeboden? Hoe kan ik dit in de eigen dagelijkse praktijk toepassen?

Hoe kan ik bij het aanvankelijk lezen (en ook het rekenen) meer werken vanuit de leerlijnen en minder afhankelijk zijn van de methode op school? Daarbij wil ik ook graag weten hoe ik meer uitdaging aan kinderen kan bieden.

Op de Fonkeling maken we het komend schooljaar nog gebruik van de 2e maanversie van Veilig Leren Lezen. Het schooljaar daarop starten we met een nieuwe methode voor het aanvankelijk leesonderwijs. Wordt het weer Veilig Leren Lezen of toch iets anders? Ik hoop dat ik mijn CES-ervaringen kan meenemen in de keuze voor een nieuwe methode.

Ik kan in elk geval niet wachten om mee op CES-reis te gaan!

 

 

3 gedachten over “USA here I come!

  1. Ook ik ben vorig jaar gaan genieten als leerkracht van groep 3!
    Nu al benieuwd naar jouw blogberichten vanuit the USA!
    Je zult erg worden verrast!

  2. Manon,
    bij het lezen van je blog moet ik steeds denken aan het principe Personalization (leren en lesgeven is persoonlijk). De vraag die bij me opkomt is hoe jij als leerkracht een persoonlijke invulling geeft aan het leesonderwijs en hoe je zorgt dat het leesonderwijs voor de kinderen persoonlijk is. Wellicht dat je daar in Amerika mooie voorbeelden van te zien krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.