‘Zo, jij hebt het goed voor elkaar!’

Zomaar een zin die ik de afgelopen maanden vaak heb gehoord. Afgelopen mei zijn we met team De Teugelaar en team IKC De Regenboog naar Kopenhagen geweest om daar het onderwijs te gaan bekijken. En dan mag ik in november weer naar Amerika.

Onderwijs wordt overal op een andere manier ingevuld. Ondanks de verschillen doen we allemaal ons best om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen en onze kinderen zoveel mogelijk mee te geven. Dit doen we allemaal op de manier waarvan wij denken dat het de beste is. Hoe fijn is het dan om op andere plekken te gaan kijken en van elkaar dingen te leren.

Het afgelopen jaar zijn we op De Teugelaar begonnen met lesgeven via EDI. Dit houdt in dat er lesgegeven wordt vanuit een lesdoel en dat de kinderen allemaal op hetzelfde niveau geactiveerd worden om mee te doen tijdens de les.
Daarnaast zijn we bezig met het duidelijk vormgeven en documenteren van diagnostische kindgesprekken.

Vanuit deze twee punten heb ik de volgende leervragen opgesteld:
– Leren vanuit gestelde doelen of vanuit methodes: hoe wordt hier in Amerika mee omgegaan? Zijn er methodes waaruit gewerkt wordt, of wordt er vanuit een lesdoel onderwezen?
– Hoe wordt er gedifferentieerd binnen de CES scholen?
– Worden er diagnostische kindgesprekken gehouden? Hoe passen deze binnen de planning van de leerkracht en hoe worden deze gesprekken verwerkt?

Ik kijk er erg naar uit om te zien hoe ze hier in Amerika mee om gaan en ideeën mee te nemen om mee aan de slag te kunnen gaan.

En ik moet toegeven; als ik er zo over nadenk, heb ik het best goed voor elkaar!

4 gedachten over “‘Zo, jij hebt het goed voor elkaar!’

  1. Het is fijn om het vertrouwen te hebben dat je het goed voor elkaar hebt. Ik word dan vooral nieuwsgierig naar wat jet met ‘het’ bedoelt…..
    Verder ben ik benieuwd naar welke vaardigheden je als leerkracht verder zou willen ontwikkelen en wat het bezoek aan de CES scholen daaraan zou kunnen bijdragen…

  2. Wat een kansen krijgen wij dit jaar! Ook ik mag voor de tweede keer even weg van het dagelijkse leven om echt de diepte in te gaan. Ik heb er zin in om samen met jou als ‘roomie’ op zoek te gaan naar de betere versie van onszelf!

  3. Terwijl ik je blog aan het lezen was vroeg ik mij af hoe jij naar goed onderwijs kijkt. Wanneer heb jij het gevoel dat je kinderen zoveel mogelijk mee hebt gegeven? Mooi dat je ziet dat iedereen vanuit eigen achtergrond zijn best doet om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen en de kinderen zoveel mogelijk mee te geven. Wat betekent dat voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.