Nog even en dan……

Inmiddels zijn we al weer een aantal weken aan het werk. De zomervakantie is voorbij. Toch denk ik nog regelmatig terug aan de vakantie die we hebben gehad. Nog steeds zijn we bezig met het bekijken en uitzoeken van de foto’s. Tijdens het bekijken van de foto’s gaan mijn gedachten toch ook naar november. De reis die wij dan gaan maken met de mensen van SKBO en OOG. Dit is niet zomaar. In de vakantie heb ik alvast een voorproefje gehad van wat komen gaat. Een mooie reis naar de USA. Een reis om nooit te vergeten en dan te bedenken dat ik nog een keer terug mag.

Deze keer om te kijken hoe het onderwijs daar in elkaar zit. Ik ben benieuwd wat voor inspiratie wij op gaan doen. Een ontzettend mooi land waar we veel nieuwe ideeën op zullen doen.

Alweer twee weken zijn we volop aan het werk. De klas heb ik weer in beeld en ik weet waar mijn kansen liggen. De afgelopen periode kwamen ook mijn leervragen voor de CES-reis weer naar boven. Kinderen met verschillende, uiteenlopende niveaus. Toch wil je ervoor zorgen dat ieder kind leert.

Mijn leervragen zijn dan ook:

  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ieder kind lerend bezig is? Dat ieder kind ongeacht welk niveau groeit naar zijn eigen mogelijkheden.
  • Welke vaardigheden heb ik als leerkracht nodig zodat iedereen lerend bezig is.

Ik wil zoveel mogelijk uit mijn kinderen halen. Ik hoop hier ervaringen en ideeën voor op te doen.

Verder ben ik ook weer bezig met ICT. Als ICT-coördinator op de Korenaer komen er weer veel mooie en interessante werkzaamheden op mijn pad. Werkzaamheden waarmee we hopen de kinderen hulp te bieden. Veel materialen gebruiken we al. Computers, tablets, telefoons, enz. worden allen ingezet. Maar doen we wel genoeg. Hoe doen ze dit in de USA?

Mijn andere leervragen gaan dan ook over materiaalgebruik:

  • Welke hulpmiddelen gebruiken ze in de USA om kinderen tot leren te laten komen?
  • Hoe kan ik optimaal gebruik maken van computers en andere soorten devices?

Ik verheug me ontzettend op de CES-reis. Ik hoop antwoord te krijgen op de leervragen die ik heb gesteld. Maar het meeste hoop ik dat ik straks terugkom en kan zeggen dat ik inspiratie en ideeën heb opgedaan waarmee ik de kinderen in mijn klas en op onze school tot betere prestatie kan laten komen.

 

3 gedachten over “Nog even en dan……

  1. heldere leerdoelen Christian! En uh…. als het op je ICT vragen aankomt zou het zo maar eens kunnen zijn dat ze ginds heel wat kunnen leren van jou………..

  2. Mooi Christian! Goed om te lezen dat je jouw leervragen nog scherper hebt gekregen. Daar waar je jouw leervragen eerst gericht had op ICT, heb je nu ook persoonlijke leervragen gericht op de persoonlijke ontwikkeling van jouzelf en van de kinderen. Je gaat vast en zeker heel veel inspiratie opdoen bij onze Amerikaanse collega’s!

  3. Wauw…ervoor zorgen dat ieder kind lerend bezig is… dat klinkt goed. Brengt bij mij ook direct de vraag hoe dat er dan uitziet ‘lerend bezig zijn’. Waar zie je dat aan? en wanneer ben je dan tevreden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.