Stap uit het oordeel in het verlangen

Gewoon goed is goed genoeg

een growth mindset…

Zo, dat zijn al twee mantra’s die ik in mijn koffertje ga stoppen. ‘New York’ begint eindelijk meer te leven. Na de aanvankelijke euforie, kwam de angst. En het oordeel. Nou ja, eerst het oordeel: alle andere deelnemers zijn natúúrlijk veel wereldwijzer en bereisder, weten allemaal waar ze het over hebben, weten al precies waar ze naar toe willen en bla bla bla. Help!

Reset.

Het verlangen: het onderwijs aan de andere kant van de wereld ontdekken. Ontdekken wat ik mee kan nemen voor mijn juffenbagage om een SuperCoach te worden. Meer leren over projecttime: hoe ziet dat er nou in de praktijk uit? Waar en hoe zie ik die tien principes terug? Wat zijn goede leervragen die je stelt als een coach? Hoe leer je de juiste vragen stellen? Is het te plannen? Zal ik ooit die SuperCoach worden? Vragen, vragen, vragen…

Reset

Ontdekken wat ik mee kan nemen om het beste uit mezelf te halen om het beste uit de kinderen te kunnen halen. Zonder oordeel. Met een open mind. En goed is gewoon goed.

Ben er klaar voor. (Denk ik.)

5 gedachten over “Stap uit het oordeel in het verlangen

 1. Wat mooi die keuze voor reset(s)! En zeker ben je er klaar voor. Probeer…. dan toch nog even focus te maken op waar je vooral op in wilt zoomen in dat fantastisch coach zijn om zo ook reflectie houvast voor jezelf te maken.

 2. Mooi Marije! Herkenbaar vanuit de vragen die je eerder al geformuleerd hebt. Focus kun je nog maken op wat je persoonlijk wilt leren in je handelen als Supercoach. Wat betekent dat voor jouw gedrag/interactie met kinderen, ouders en collega’s?
  Je kunt in elk geval volop vooruit tijdens de studiereis!

 3. Nou Marije, Ik hoop van harte dat je die reset(s) echt gevonden hebt. Ik denk dat we allemaal met dezelfde passie en liefde voor het vak op reis gaan. Hopelijk leren we veel van en met elkaar!

 4. Gelukkig zijn wij nooit onzeker (not) en zijn we allemaal al eens in New York geweest (not), weten we allemaal perfect hoe we coach zijn (not) en spreken we perfect Engels (not) …. dus niets meer te leren voor ons. Gelukkig heb jij stevige leervragen… kunnen wij mee om jou te helpen…

 5. Wauw. Marije. Net voor ik in je voetsporen mag treden stuit ik per ongeluk op je blog. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Mijn gedachten staan hier op papier.
  Zo heftig ook, omdat het allemaal anders is gelopen dan we allemaal wilden. Jij had dit jaar alsnog naar Amerika moeten gaan. Jij voelde blijkbaar al aan dat dat niet zou gaan.
  Niet jij, maar ik mag nu gaan kijken hoe dat er daar allemaal uit ziet. En in mijn hart neem ik je mee. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.