Leervragen Anke v.d. Lee

Drie leervragen waar ik in New York en Boston mee aan de slag ga:

* How can I learn to ask the right questions on the right time to stimulate children in their thinking proces and acitivate and stimulate them? Are teachers train each other? Or is there a training program or special education for teachers? I hope I have the opportunity to see a conversation between a teacher and a student. I want to find out which skills I need to become such an excellent coach.

 

* What does it look like when a teacher is 100% in the moment when he’s talking to a child? Which skills do I have do develop? Are teachers coaching each other on this point?

 

* Commitment to the entire school: what is my part to make trust en respect a naturalness inside the school? What does this mean for me? Which skills do I have to develop?

5 gedachten over “Leervragen Anke v.d. Lee

  1. wat een PRACHTIGE en ook wel stevige leervragen Anke. Lijken wel de ‘levenlang-leraar-leervragen’. Ik ga er stiekempjes vanuit dat je inspirerende voorbeelden zult zien!

  2. Op zoek naar lerarengedrag! Het komt aardig overeen met dat wat ik hoop te gaan ervaren!

  3. Anke,
    Mooi om te lezen dat je vooral vragen hebt op het gebied van ‘teacher-as-a-coach’. Als starterscoach heb je ook een coachende rol in de richting van onze startende leerkrachten. Welke persoonlijke leervragen heb je als je kijkt naar die rol?

  4. Mijn kracht is dat ik veel zie en voel als mens (ik, leerkracht, coach). Mijn leervraag is: hoe blijf ik vragen stellen op het proces, bij de kern blijven? Wat kan ik doen om niet de vragen te stellen in de laag erboven die van de kern afwijken.

  5. Vragen stellen op kern en proces…mooie leervraag…samen maar eens kijken in de reflectie of er zoiets is als ‘de kern’. Vanuit de ervaring met Mastertrack neem ik ook mee dat als coach afwijken van ‘de kern’ heel krachtig kan zijn. De verwarring hierover leidt direct weer tot de kern. Ben benieuwd wat we hier samen over gaan leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.