Vijf weken…

Vijf weken geleden zijn we begonnen aan een nieuw schooljaar… Nog maar vijf weken!Over vijf weken zitten we in ‘the USA’… Nog maar vijf weken!!

Ik heb enorm veel zin om me te laten onderdompelen op de CES scholen in New York en Boston! Wat ga ik leren, wat ga ik zien, maar vooral: Wat ga ik voelen? En wat ga ik ervaren? Een hoop, is me verzekerd door collega’s die me voor zijn gegaan. De focus leggen… Tja, en dat terwijl ik verwacht zoveel moois en inspirerends te zien!

Ik ben nieuwsgierig naar de wijze waarop de leerkrachten omgaan met kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Met daarbij (onder andere) de volgende vragen: – Welk leerkrachtgedrag is te zien in de omgang met de kinderen? – Hoe wordt er gezorgd voor diepgang tijdens de gesprekken? – Wat kan ik betekenen voor deze kinderen, en wat heb ik hiervoor nodig? – Wat hebben de coaches van mij nodig? – Wat hebben we van elkaar nodig en hoe kan dit in de praktijk gerealiseerd worden? – Hoe zorgen we voor de gezamenlijke verantwoordelijkheid in de ontwikkeling van ‘onze kinderen’? Niet alleen de kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte, maar alle kinderen!

Tijdens mijn onlangs afgesloten ‘Rots en Water training’ heb ik wederom ervaren dat veiligheid en vertrouwen de sleutelwoorden zijn om iets te kunnen bereiken met een groep. Zolang dit er niet is, is het een hele opgave om überhaupt iets te kunnen bereiken!Hoe zorgt het personeel op de CES scholen ervoor dat er een gevoel van veiligheid en vertrouwen heerst? Op welke manier maken zij dit zichtbaar? Zowel bij de kinderen, als bij de leerkrachten, als bij de ouders! Wat doen zij? Wat laten zij merken? Wat zie ik?

Veiligheid en vertrouwen wil ik voelen en ervaren in the USA!

 

3 gedachten over “Vijf weken…

  1. Mooi om idd focus te maken op hoe specialisten rondom alle kinderen samenwerken. Ik denk dat je gaat zien dat ondersteuning net wat anders vorm krijgt dan hier. Hoop dat je vertrouwen ZIJN volop gaat zien.

  2. Ik ben heel benieuwd hoe zij de ondersteuning dan vormgeven, Edith! En wat wij ervan kunnen leren 🙂

  3. Mooi zeg, voelen en ervaren…in plaats van weten en doen. Jezelf ZIJN en kinderen ZIEN zijn universele thema’s voor vele leerkrachten. Ik ben erg benieuwd wat we gaan voelen… en bij nieuwsgierigheid ligt de start van leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.