A tone of decency and trust

Ik weet van mezelf dat ik vervulling haal uit contact leggen met mijn leerlingen, wederkerige gesprekken voeren met volle aandacht voor het kind. Dagen waarop dat lukt, zijn voor mij geslaagde werkdagen. En op genoeg momenten voel ik me tekort schieten. Als methodes, tijdsplanningen, vooraf vastgelegde leerdoelen, klassenmanagement mij in de weg staan om pedagogiek als basis van didactisch handelen voorop te stellen.

Ik wil graag dat elk kind zich gezien en gewaardeerd voelt in mijn klas en zichzelf kan laten zien binnen onze groep. Hoe zorg ik ervoor dat het hierom draait binnen mijn onderwijs en dat daar mijn focus op blijft?

Kan het beleven van de werkwijze van CES scholen mij hierin verstevigen? Zal het in de praktijk zien van de principes mij praktische ideeën en oplossingen bieden? Ideeën die ik mogelijk kan delen met collega’s.

Ook vanuit mijn rol op onze Daltonschool als gedragsspecialist, anti-pestcoördinator en sociale vaardigheidstrainer ben ik benieuwd naar ‘Leren en werken op basis van respect en vertrouwen, met hoge verwachtingen wederzijds’. Hoe realiseer je binnen een school een nette omgang met elkaar en een gevoel van vertrouwen en verwantschap, om zo positieve sociale vaardigheden bij kinderen te bevorderen en pestgedrag te voorkomen? Een voorwaarde om tot optimale inzet en leerresultaten te komen.

Vol verwachting, I trust…

3 gedachten over “A tone of decency and trust

 1. Mooi verwoord Gladys. Mooi ook om van je klas naar de school te schakelen, vanuit je anti-pestcoõrdinatorschap. Dat kun je niet alleen, dat hoef je niet alleen te doen.

 2. en wat natuurlijk ook heel interessant gaat worden is wanneer je jezelf laat ‘belemmeren’ door de kaders die je schetst. Hoe kunnen we samen loslaten wat we durven enzo. Ik hoop dat je de basis daarvan gaat zien en ervaren en vervolgens dat we ook met deze groep een fijn netwerk opbouwen om samen waar te maken waar we voor willen staan.

 3. O Gladys, wat jij hierboven beschrijft past zo bij jou.
  Een feest van herkenning.
  Ga daar in de USA in contact (conect) en blijf met de
  mensen om je heen hierover in relatie en gesprek dan gaat deze reis jou veel brengen.
  Ik volg heel veel succes en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.