Leervraag 1

De leerling leert – doet – denkt – maakt.ces-principe-5
De leraar stimuleert en ondersteunt.

Hoe kan ik als schoolleider ervoor zorgen dat leraren een coachende rol krijgen in plaats van een kennis overdragende rol? Wat betekent dat voor verandering in mijzelf en de manier waarop ik het team aanstuur?

2 gedachten over “Leervraag 1

  1. Helma, mooie vragen aan jezelf. Als een leerling leert – doet – denkt – maakt is het dan ook zo dat de leerkracht leert – doet – denkt – maakt? Wat betekent dat voor jou als leidinggevende. Als leraren een coachende rol krijgen naar kinderen is het dan zo dat jij ook een coachende rol krijgt naar leerkrachten? En hoe ziet zo’n coachende rol voor jou er dan uit. Ik ga graag samen met je op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat voor leidinggevende wil jij zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.